- Autor: Petjule79
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Česnek | 10 |
Kedlubna | 300 |
Máslo čerstvé | 10 |
Dochucovadla:
sůl, kurkuma, může být i podravka, petrželka
Energetická hodnota celkem: 896 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 448 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na troše rozpuštěného másla opečeme česnek nakrájený na plátky, přidáme dvě nastrouhané kedlubny a krátce smažíme. Podlijeme 1 dcl polotučného mléka, krátce povaříme, osolíme a přidáme kurkumu. Na konci vmícháme nasekanou petrželku. Můžeme jíst samotné s pečivem, nebo jako přílohu k masu a bramborám.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.